logo sr groot 768x409


SilkRoadschool voor Taiji en Qigong sinds 2005

opgericht door Hans Van Giffen

Taiji voor bedrijven

Dagelijkse gebeurtenissen op zowel het werk als ook in de privé sfeer, hebben hun weerslag op je houding in algemene zin en manier van bewegen; zowel fysiek als metaal. Hoe ga je om met weerstand en werkdruk op de afdeling in het bedrijf of persoonlijke tegenslagen? Luister je naar collega’s, vrienden en familie en vooral, hoe reageer je op feedback in meest brede zin? Sta je stevig in je schoenen of sta je op het punt om ‘om te vallen’? Door middel van Taiji en Qigong ontdek je hoe en waar je stress kunt verminderen en uitdagingen en veranderingsprocessen op een positieve manier aangaat.

Een kalme geest in een gezond lichaam zorgt voor een glimlach en voorkomt burn-out gerelateerde problematiek en dus mogelijk ook ziekteverzuim; denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het thuis werken, de isolatie, het veranderde contact/verbinding met collega’s en bedrijf.

Silk Road heeft een uitdagend programma voor particulieren en bedrijven en biedt lessen aan op locatie voor bedrijven of in de eigen sfeervolle school in Amersfoort; ook digitale lessen via ‘Teams‘ worden verzorgd vanuit de Oosterse traingingszaal met spiegels van Silk Road.
Daarnaast is er voor de deelnemers, naast de wekelijkse lessen, een exclusieve en op maat gemaakte digitale ondersteuning, om het geleerde in de les, 24/7 thuis te kunnen naslaan en te oefenen d.m.v. duidelijke trainingsfilmpjes en theoretische ondersteuning.

Nieuwsgierig? Stuur  mij een berichtje om een kijkje te nemen in deze exclusieve, digitale Business-afdeling van Silk Road – het ontdekken waard!

foto les1

lidmaaschap

qigong

zakelijkegegevens

bedrijven

tempel

bedrijven toegang

Lesrooster

Maandag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8-vorm
10.30 - 11.30 > Qigong Wu Qin Xi & Taiji Modern 24-vorm
19:30 - 21:00* > Qigong Wu Qin Xi & Taiji Modern 24-vorm
...en daarna voor de liefhebbers - Taiji Michuan Waaier (Yen-nien Waaiervorm)...

Dinsdag
19:30 - 20:30 > Miao Dao/Tweehandige sabel (Vorm, applicaties & swordplay)
20:30 - 21:30 > Taiji Michuan Zwaard (Vorm, applicaties & swordplay)

Woensdag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm

Even weken (April week 14 en 16 - Mei week 20 - Juni week 22 en 24)
19.30 - 21.30 > Michuan handvorm 1e & 2e duan 

Donderdag
19:30 - 21:00* > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm
...en daarna is er wat mij betreft nog ruimte voor specifieke vragen/wensen...
Vrijdag
09:30 - 10:30 > Qigong Wu Qin Xi & Taiji Modern 24-vorm
10.30 - 11.30 uur > Miao Dao/Tweehandige sabel (Vorm, applicaties & swordplay)

Zaterdag
08:30 - 09:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm
09:30 - 10:30 > Qigong Wu Qin Xi & Taiji Michuan Waaier (Vorm)
10:30 - 11:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8-vorm

* Anderhalf uur les 

 

Zomerrooster

Woensdag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm

Donderdag 
19:30 - 21:00 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm

Vrijdag
09:30 - 10:30 > Qigong Wu Qing Xi & Taiji Modern 24-vorm

Zaterdag
08:30 - 09:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm
09:30 - 10:30 > Qigong Wu Qing Xi & Taiji Michuan Waaier (Vorm)
10:30 - 11:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8-vorm

 

GvT 0262Martial arts of Krijgskunsten heb ik van jongs af aan, mijn hele leven lang in min of meerdere mate, al naar gelang de levensfase waarin ik mij bevond, beoefend, en is voor mij fysiek en mentaal altijd een levensweg geweest.

Grofweg waren het de eerste 20 jaar de externe krijgskunsten die tot mijn verbeelding spraken; het is ooit als klein en kwetsbaar kind (gepest op school) begonnen met judo, daarna (westers) boxen en vervolgens, ik kreeg de smaak te pakken, pentjak silat, taekwondo, thai- en kickboksen en aikido. De laatste 25 jaar heb ik taiji en qigong ontdekt; eerst via mijn vader, daarna bij verschillende leraren en die openbaring was voor mij een schrikbarende ontdekking, een spiegel, in alle opzichten…

Van oudsher is The Silk Road een groot en uitgebreid netwerk van verbindings- en handelsroutes over land en zee, van Oost naar West, waar verschillende culturen en diverse volkeren elkaar ontmoeten, uitwisselen en kennis en kunde delen.

De achterliggende gedachte en filosofie van mijn school Silk Road is, dat ik tracht je een weg aan te reiken om de verbinding met jezelf (microkosmos) te ontdekken en mogelijk te verbeteren en je bewust(er) te maken hoe je in verbinding staat 'met de ander' (macrokosmos), 'De Tienduizend Dingen' zoals men in het Oosten wel zegt.

Omdat het leven, in mijn optiek, draait om contante verandering, in meest brede zin, kan Krijgskunst een weg, een methode zijn om je hierin te ontwikkelen, te cultiveren, je gewaar te worden hoe je daarin staat én hoe jij met die verandering(en) omgaat, om vervolgens jouw weg hierin te vinden die jou past en het leven wat aangenamer, plezieriger en inzichtelijker kan maken.

GvT 0272Voor mij is het belangrijk om plezier te hebben in de dingen die je doet (sowieso in Silk Road) door onder meer bewustwording en zingeving, in meest brede zin, fysiek en mentaal, zakelijk en privé. Het aangeleerde in Silk Road toe kunnen passen in het dagelijkse leven en kunnen 'groeien&bloeien' naar een evenwichtiger mens; wat De Klassieken bedoelen met - Taiji kan je 24 uur per dag, zeven dagen per week beoefenen…

Ik nodig je dan ook graag uit een stukje mee te lopen op mijn levensweg in Silk Road om samen te ontdekken en bekwamen, te delen en uit te wisselen en bewust(er) te worden hoe wij als mens ons 'bewegen tussen Hemel en Aarde'.
Geef Licht
door
Licht te zijn