logo sr groot 768x409


SilkRoadschool voor Taiji en Qigong sinds 2005

opgericht door Hans Van Giffen

Zakelijke gegevens

adresAlgemene informatie

Galjoenweg 3
3813 TP Amersfoort
mobiel 06 141 887 81
email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Bergstraat 45c
3811 NG Amersfoort

Betalingen

IBAN: NL83 RABO 0118 2918 07
BIC: RABONL2U

Overig

BTW NL 0014.92.605.B61
KvK 32107779

 

 
 
 
 
 
 

foto les1

lidmaaschap

qigong

zakelijkegegevens

bedrijven

tempel

bedrijven toegang

Tijdelijke Lesrooster wijziging ivm COVID-LOCKDOWN

In verband met de covid maatregelen die ingaan vanaf 28 november t/m 19 december, is de school vanaf 17:00 gesloten en zullen er geen (online)lessen in de avonduren worden gegeven. Natuurlijk is het gelukkig nog steeds wel mogelijk om mee te doen aan onderstaande lessen; deze kun je natuurlijk ook online meedoen, wel op tijd aangeven.
Inschrijven voor iedere les, met een maximum van 8 personen per les, via de Tempel is noodzakelijk; net zoals de anderhalve meter afstand houden van elkaar!

Maandag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8-vorm
10.30 - 11.30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm

Woensdag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8/24-vorm

 

Vrijdag
09:30 - 10:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm

Zaterdag
08:30 - 09:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 24-vorm
09:30 - 10:30 > Qigong Wu Qing Xi & Taiji Michuan Waaier (Vorm)
10:30 - 11:30 > Qigong Ba Duan Jin & Taiji Modern 8-vorm


 

GvT 0262Martial arts of Krijgskunsten heb ik van jongs af aan, mijn hele leven lang in min of meerdere mate, al naar gelang de levensfase waarin ik mij bevond, beoefend, en is voor mij fysiek en mentaal altijd een levensweg geweest.

Grofweg waren het de eerste 20 jaar de externe krijgskunsten die tot mijn verbeelding spraken; het is ooit als klein en kwetsbaar kind (gepest op school) begonnen met judo, daarna (westers) boxen en vervolgens, ik kreeg de smaak te pakken, pentjak silat, taekwondo, thai- en kickboksen en aikido. De laatste 25 jaar heb ik taiji en qigong ontdekt; eerst via mijn vader, daarna bij verschillende leraren en die openbaring was voor mij een schrikbarende ontdekking, een spiegel, in alle opzichten…

Van oudsher is The Silk Road een groot en uitgebreid netwerk van verbindings- en handelsroutes over land en zee, van Oost naar West, waar verschillende culturen en diverse volkeren elkaar ontmoeten, uitwisselen en kennis en kunde delen.

De achterliggende gedachte en filosofie van mijn school Silk Road is, dat ik tracht je een weg aan te reiken om de verbinding met jezelf (microkosmos) te ontdekken en mogelijk te verbeteren en je bewust(er) te maken hoe je in verbinding staat 'met de ander' (macrokosmos), 'De Tienduizend Dingen' zoals men in het Oosten wel zegt.

Omdat het leven, in mijn optiek, draait om contante verandering, in meest brede zin, kan Krijgskunst een weg, een methode zijn om je hierin te ontwikkelen, te cultiveren, je gewaar te worden hoe je daarin staat én hoe jij met die verandering(en) omgaat, om vervolgens jouw weg hierin te vinden die jou past en het leven wat aangenamer, plezieriger en inzichtelijker kan maken.

GvT 0272Voor mij is het belangrijk om plezier te hebben in de dingen die je doet (sowieso in Silk Road) door onder meer bewustwording en zingeving, in meest brede zin, fysiek en mentaal, zakelijk en privé. Het aangeleerde in Silk Road toe kunnen passen in het dagelijkse leven en kunnen 'groeien&bloeien' naar een evenwichtiger mens; wat De Klassieken bedoelen met - Taiji kan je 24 uur per dag, zeven dagen per week beoefenen…

Ik nodig je dan ook graag uit een stukje mee te lopen op mijn levensweg in Silk Road om samen te ontdekken en bekwamen, te delen en uit te wisselen en bewust(er) te worden hoe wij als mens ons 'bewegen tussen Hemel en Aarde'.
Geef Licht
door
Licht te zijn