Taiji voor Bedrijven

Dagelijkse gebeurtenissen op het werk hebben hun weerslag in je houding en manier van bewegen. Hoe ga je om met weerstand op het werk? Luister je naar collega's? Sta je stevig in je schoenen? Door middel van Taijiquan ontdek je hoe je in je werk staat, hoe een afdeling samenwerkt en hoe je dat positief kunt beïnvloeden. Silk Road biedt voor bedrijven speciale taijiworkshops, bedrijfsuitjes en taijilessen op regelmatige basis.

Bedrijfsworkshops

De Taijiworkshops voor bedrijven zijn een verrassende aanvulling op bijvoorbeeld heidagen of managementbijeenkomsten. Op een ontspannen manier komen mensen tot nieuwe inzichten in hun eigen opstelling en manier van (samen-)werken. Dat wat in theorie bedacht is, blijkt zich te uiten in houding en beweging en is op die manier ook weer te beïnvloeden. Een goede aanvulling op het harde denken.

Verschillende soorten workshops zijn mogelijk. Ze kunnen zich richten op de handvorm, het (houten) zwaard, de waaier of een combinatie daarvan. Je kunt de deelnemers ook een aandenken meegeven als een waaier, wierook of een ander Chinees artikel.

Gezond bedrijf

Taiji op het werk biedt een doelgerichte en relatief goedkope manier om stress- en werkgerelateerde klachten te voorkomen en te verlichten. Zo biedt Taiji verbetering ten aanzien van fysieke klachten zoals werkhouding en RSI en ook op het mentale vlak zijn er duidelijk pluspunten.

Ieder mens in het bedrijf is een waardevolle kracht. Onderling verbonden met elkaar vormen de mensen het kloppend hart van een bedrijf. Des te meer reden om te beginnen bij een gezonde werknemer als het gaat om een gezond bedrijf

Bedrijfsuitje

Een Taijiworkshop is ook mogelijk als onderdeel van een bedrijfsuitje. Het plezier in bewegen staat voorop. En laat je verrassen door inzichten in je opstelling en manier van (samen-)werken. Je kunt de deelnemers eventueel een aandenken meegeven als een waaier, wierook of een ander Chinees presentje.

De school van Silk-Road ligt op loopafstand van het station en het centrum van Amersfoort. Als je hier je workshop houdt, kun je een leuke combinatie maken met andere activiteiten in Amersfoort.

Mogelijke combinaties

 • Eten en activiteiten bij Zandfoort aan de Eem;
 • Steppen bij Sportstep;
 • Vergaderen of een feest op De Inspiratie boot;
 • Een sloep huren bij Aan het roer;
 • Tochtje in de rondvaartboot door de grachten van Amersfoort.

Locatie

De locatie van de eigen workshop kan naar wens worden ingevuld. Het kan plaats vinden in de school van Silk Road, maar ook buiten in het bos of op het strand is mogelijk. Of misschien heb je een andere eigen locatie. Belangrijk is wel dat de ruimte voldoende groot is voor het aantal deelnemers en de vorm waar je voor kiest. Zo is voor gebruik van een zwaard ook een hoog plafond nodig. Silk Road komt ook naar bedrijven in de provincie Utrecht toe voor lessen op regelmatige basis.

Tarieven

Het tarief is afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie en het eventuele aandenken. Wil je een offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op met Silk Road.

Referenties

'De locatie van de Soesterduinen in combinatie met Taiji was fantastisch. Het "een zijn" met de natuur en lichaam/geest heeft ons goed gedaan en we zijn enthousiast over de leiders van de workshop en de oefeningen. Vooral het spelen met de zwaarden was een succes.'
-- Revalidatiegeneeskunde Meander Medisch Centrum.

“we zijn enthousiast over de leiders van de workshop en de oefeningen”

Een selectie uit de bedrijven en instellingen die eerder bij Silk Road trainingen en workshops volgden:

 • Mexx Amsterdam
 • Nike Hilversum
 • ETOS Event Week
 • Hersenstichting Nederland
 • Alzheimer Nederland;
 • Gemeente Amersfoort
 • Het Pluspunt/Laak en Eemhoven
 • Actioncenter Hoogland
 • Get Flexible
 • Insituut voor Midden en Kleinbedrijf